Dit is de essentie van de leringen, samengesteld uit de dialogen met Abraham van de afgelopen tien jaar. Wil je dit ook aan anderen laten lezen? Print het dan uit. De URL van deze pagina is: http://www.abraham-hicks.com/Knowledge/Abraham/teachings.html zodat je vrienden hem ook kunnen vinden.

De Leringen Van Abraham-Hicks In Het Kort

Je bent een Fysieke Verlenging van datgene wat Niet-fysiek is.

Al-Dat-Is of God is niet klaar en zit niet te wachten tot jij de achterstand hebt ingehaald. Je bent een pionier van het nieuwe denken, je bent hier om meer te zoeken: meer van alles wat voor jou goed voelt, meer van dat wat zuiver en heerlijk opbeurend is. (In wezen ben jij degene die de hemel op aarde brengt.)

Je bent hier in dit lichaam omdat je ervoor gekozen hebt hier te zijn.

Je wilde de gelegenheid hebben dit verrukkelijke contrast in tijd en ruimte te ervaren en je kwam met grote verwachtingen om te co-creŽren met andere vreugdezoekende wezens om het proces van doelbewust denken te verfijnen. (Wat, waar, wanneer en met wie zijn ůůk jouw keuzes.)

De basis van je leven is Vrijheid; het doel van je leven is Vreugde.

Je bent vrij ervoor te kiezen nieuwe wegen naar vreugde te ontdekken. In je vreugde zal je groeien en in die vreugdevolle groei draag je bij aan het groeiproces van Al-Dat-Is. (Je bent echter ook vrij om onderworpenheid of pijn te kiezen.)

Je bent een schepper; je creŽert met elke gedachte die je hebt.

Vaak creŽer je zonder dat je je daar bewust van bent, maar, gewenst of ongewenst, je krijgt datgene waar je je aandacht op richt. Door op je gevoel af te gaan, weet je of dat wat je krijgt (creŽert) datgene is wat je wilt of dat het juist iets is wat je niet wilt. (Waar heb jij je aandacht op gericht?)

Alles wat je je kunt voorstellen, is van jou om te zijn, te doen of te hebben.

Als je jezelf afvraagt waarom je iets wilt, wordt de essentie van je verlangen geactiveerd en begint de Kosmos het naar je toe te brengen. Hoe intenser je positieve gevoelens zijn, des te sneller komt het naar je toe. (Het creŽren van een kasteel is net zo eenvoudig als het creŽren van een knoop.)

Je kiest je creaties als je je gedachten kiest.

Je liefdevolle Innerlijk Wezen geeft je raad door middel van je emoties. Als je een gewenste of ongewenste gedachte in overweging neemt dan heb je een gewenste of ongewenste emotie. Als je ervoor kiest de gedachte te veranderen dan verander je de emotie en de creatie. (Maak elke dag meer keuzes.)

De Kosmos houdt van je; want hij kent al je voornemens.

Je bent met geweldige voornemens naar de aarde gekomen en de Kosmos is je vaste begeleider op het door jou gekozen pad. Als je je goed voelt, laat je, in dat moment, meer toe van dat wat je je, vanuit je bredere perspectief, hebt voorgenomen. (Jij bent de verpersoonlijking van Geestkracht.)

Ontspan je in je natuurlijke staat van Welbevinden. Alles is goed. (Dat is echt zo!)

De essentie van alles wat je waardeert, stroomt je realiteit binnen. Terwijl je steeds meer dingen vindt om te waarderen, opent de staat van waardering waarin je je bevindt steeds meer wegen naar nog meer mogelijkheden om waardering te voelen. (Als je denkt vibreer je. Als je vibreert trek je aan.)

Op je eigen, unieke pad van vreugde ben jij de schepper van nieuwe denkwijzen.

Niemand kan bepalen waar jij je gedachten op richt. Er zijn geen grenzen aan je vreugdevolle reizen naar ervaring. Op het pad van geluk zul je alles wat je wilt zijn of doen of hebben ontdekken. (Door anderen vrij te laten hun eigen ervaringen op te doen, laat jij je eigen ervaringen toe.)

Te nemen acties en het uitwisselen van geld zijn bijproducten van je focus op vreugde.

Op je doelbewuste, vreugdevolle reis zijn je acties geÔnspireerd, beschik je over overvloedige hulpmiddelen en door op je gevoel af te gaan weet je dat je de reden voor je leven hier op aarde aan het vervullen bent. (De meeste mensen doen dit juist omgekeerd waardoor ze weinig vreugde putten uit hun acties of hun bezittingen.)

Je kunt op gepaste wijze je lichaam verlaten zonder ziekte of pijn.

Je hoeft geen ziekte of pijn aan te trekken als excuus om te vertrekken. Je natuurlijke staat van komen, blijven of vertrekken is er ťťn van gezondheid en van Wel-bevinden. (Het staat je uiteraard vrij iets anders te kiezen.)

Je kunt niet sterven; je bent het Eeuwigdurend Leven.

Je kunt ervoor kiezen je te ontspannen en de kalme overgang terug naar je Niet-fysieke staat van pure, positieve energie toe te laten. Eeuwigheid is je natuurlijke staat. (Heb plezier met dit alles. Kop op! Je kunt het nooit verkeerd doen.)

P.S. Om een geweldige, gelukkige en productieve levenservaring te hebben, is het niet nodig dat zelfs maar ťťn ander persoon de Wetten van de Kosmos of de methoden die we hier aanbieden begrijpt. Jij bent het die je ervaringen aantrekt. Alleen jij!


Abraham-Hicks Faces